Cart empty

ФЕМИ-МИКС

Print
Чај против болести на женските полови органи
Sales price: 200,00 ден

ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА  ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ

ПОВАЖНИ СВОЈСТВА - диуретични, дијафоретични, антибактериски, антивирусни хемостатични, спазмолитични, антицистични, антиревматични, антитуморски и сл.

ДЕЈСТВА-помага при болести на женските полови органи и мокрачниот систем,бактериолошки, антимикробни и антивирусни проблеми. Воспаленија на јајниците, јајцеводите, мокрачните канали и бубрези, матка, бактерии (кандида, клепсиела, ешерихија коли) бело прање, цисти и полицистични јајници, допринесува за редовни, безболни и уредни менструални циклуси, има смирувачки дејства за пред – климаксни - и пост климаксни тегоби и проблеми, жештини, нервози, неурастении, последици од хормонални пореметувања, дебелина и подуеност на организмот пред менструации и како последица на хормонални проблеми. Помага против ХПВ вирус, ЦИН -1-2 (ниско и високо ризичен), МИОМИ и ту. на матка и јајници, калцификација на зидот на матката, дисплазии, искривувања и слично. Помага при средување на хормоните, естроген, прогестерон, пролактин и сл. Има позитивни дејства и на мокрачниот систем, црнодробниот систем, има антиревматски  и антиревматизни дејства, помага при запирање на крварења од матка, бубрези, хемороиди. Помага при стомашни проблеми, запек, дијареи, мокен чистач на крвната слика од примеси, отрови, и штетни материи, врши детоксикација на крвта и организмот, ја подобрува крвната слика.

УПОТРЕБА - 3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литар вода што врие, се покрива со капак и се остава да отстои, најмалку два сата. Се процедува и се пие преку цел ден, место вода. Подобро е на празен стомак. Се спрема со *чиста* неминерална и негазирана вода (флаширана). Кај бактериолошки проблеми се пие и до 3 литра на ден, за да се врши перење на органите.

Нема штетни дејства,не ствара навики и нема нус појави со ниедно лекарства, може да се користи долго време, посебно како превентивно средства против горе наведените проблеми. Добро е да се зема пред менструациите. Се користи пред-климаксен период ради, смирувачките дејства и посебно после менопаузата, каде се зема секојдневно. Посебно е корисен  кај девојки ,поради заштитните дејства од бактерии и вируси.

www.alternativnamedicina.com.mk
www.rozakanina.bizland.com
petkovskinaume@hotmail.com
тел. 070 39 39 66
тел/факс: 047 452 843
Тревар Науме Петковски, Ресен

Folow us on:

facebook 
        FACEBOOK