Cart empty

Чајна мешавина 3/1 и 4/1

Print
За лекување на жолчно-црнодробни болести
hepato-miks-3_1
hapato-miks-4vo1-silimarin
Sales price: 200,00 ден

Чајна мешавина специјално подготвена во однос на доставената крвна слика од корисникот и консултации со Роза Канина.Мешавина од одбрани лековити неотровни тревки од преспанското поднебје, за лекување на црнодробни заболувања, хепатит, вируси, бактерии, тешки заболувања, шеќер, дијабет 1 и 2, псоријаза, витилиго, кожи заболувања, и посложение заболувања.

ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА број 4/1 SILIMARIN
За лекување на жолчно-црнодробни болести /Silybi et semen/

( Marianum silibym ,)
С И Л И М А Р И Н –

Поважни СВОЈСТВА - антихепатотоксично, хепатопротективно, холагогно, холеритично и др.
ДЕЈСТВА - изразено антитоксични дејства на црнодробниот систем (жолчка, црн дроб, панкреас), регенеративни својства на разни оштетувања на црнодробен систем, го подобрува метаболизмот на липидите - мастите, ги намалува –триглециридите, холестеролот, белите рубини во ткивата на црниот дроб и ја спречува перооксидацијата на истите, при затруеност од отрови и алкохол (цироза) има регенеративни својства. Врши регенерација на црниот дроб, слезината и панкреасот, брзо обновување и зарастување на хепатоцитите и ткивото на овие органи, и органелите на клетките , ги чисти и детоксицира црнодробните, панкреасните и жолчните патишта и канали, помага при – астма, бронхијални болести акутен и хроничен бронхит, уртикарии, кожни болести, тешки болести (ца-тум) дијабет 1 и 2, бубрежни проблеми, крвни садови, Нарушен имунитет, крвна слика-анемичност, цистични творби, хормонални пореметувања, моќен чистач на крвните садови, има позитивни ефекти кај импотенцијата, нервози, стомачни проблеми, хемороиди. Има широк спектар на поголеми и помали дејства во комбинација со други чаеви. Препорачливо е да се зема, задолжително кај тешки болести, за време и после, зрачење и хемотерапии.

УПОТРЕБА- се мели на машинче за кафе или блендер. Една кафена лажица од семето се попарува со 200 милитри врела вода, се покрива и се остава да отстои 20 минути. Се процедува и се пие топло (млако) голтка по голтка на празен желудник. Се пие 2 до 4 пати на ден на гладно по 200 милитри. Процеденото семе може уште еднаш да се искористи на истиот начин.
Може да се користи подолго време (до целосно решавање на проблемот) апсолутно е нештетно не ствара навики, нема нус појави со ниедно лекарство. Не е отровно, се користи како напиток за скоро сите здравствени проблеми, како основно или дополнително со други комбинации.

Folow us on:

facebook 
        FACEBOOK