Празна кошничка

Општи правила за Исхрана

ПРАВИЛА НА ИСХРАНА И ОДНЕСУВАЊЕ ЗА ЧЕТИРИТЕ КРВНИ ГРУПИ

* Да не се мешаат јадењата (гарнири)
* Да се јаде повеќе пати по помалку
* Да се почитува природниот биоритам
* Да се внесуваат додатоците на исхраната по природен пат
* Да се избегнува замрзната храна, конзервирана, чадена и мрсна храна
* Да се јаде онолку колку што ќе се потроши со активност во текот на денот
* Да се готви со крупна јодирана сол, маслинови масла, лимонов сок
* Да не се спие после јадење
* Да се внесуваат повеќе течности во форма на природни неконзервирани сокови и вода

Повеќе...

Исхрана Крвна Група АБ

ЕНИГМА

СОВРЕМЕНА КОМБИНАЦИЈА ОД А И Б , РЕАГИРА КАКО КАМЕЛЕОН НА ПРОМЕНЛИВИ УСЛОВИ ВО ИСХРАНАТА И ОКОЛИНАТА, ЧУВСТВИТЕЛЕН ДИГЕСТИВЕН ТРАКТ, ПРЕМНОГУ ТОЛЕРАНТЕН ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ, НАЈДОБРО РЕАГИРА НА СТРЕС ДУХОВНО, СО ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ, КРЕАТИВНА ЕНЕРГИЈА, ЕВОЛУТИВНА МИСТЕРИЈА РЕДОК, ХАРИЗМАТИЧЕН, МИСТЕРИОЗЕН

Предности – создаден за модерни услови, толерантен имунитет

Слабости – чувствителен дигестивен систем, толерантен имунолошки систем, не сака промеи подложен на вируси

ПРЕГЛЕД НА ИСХРАНАТА – се зема „многу корисното“ може да се греши од „неутралното“ не смее да се јаде од „штетното“.

Повеќе...

Исхрана Крвна Група Б

НОМАД

ИЗБАЛАНСИРАН,ФЛЕКСИБИЛЕН,КРЕАТИВЕН,

Предности – силен имунитет, приспособлив, балансиран нервен систем

Слабости – нема природни слабости, склон кон авоимуни заболувања и ретко вирусни.

Ризик од болести – дијабет, хроничен замор, автоимуни болести, лупус, мултиплекс склероза

ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ – најфлексибилна исхрана, ориентација млечни производи, на стрес најдобро реагира со релаксација, креативност, има потреба од рамнотежа меѓу физичка и умствена активност за да биде полн со енергија

ПРЕГЛЕД НА ПРАВИЛНА ИСХРАНА – се зема „многу корисното“ може да се греши од „Неутрално“ а не ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМА од „ШТЕТНО“

Повеќе...

Исхрана за крвна група О

Ловец-месојадец
Силен имунитет, роден е за водач

Генетска предодреденост – здрав дигестивен систем, силен имунитет, природна одбрана од инфекции, систем создаден за ефикасен метаболизам

Слабости –нетолерантен на промени на услови и исхрана, имунитет што може да е премногу активен и што може да се нападне себеси (најчести автоимуни заболувања)

Ризици од болести ---згрутчување на крвта, инфламаторни болести, артритис, високо тироидно ниво, чиреви , алергии, автоимуни болести (лупус, псоријази, егземи)

Профил за диета – многу протеини, месојадец, месо, риба, зеленчук и овоштие.

Повеќе...

Исхрана Крвна Група А

Земјоделец - вегетеријанец

смирен, уреден, подготвен за соработка

Генетска предодреденост - чист вегетеријанец (безмесна исхрана). Добро се прилагодува на промени во исхрана и околината,

Слабости -  чувствителен дигестивен систем, нежен имунитет, подложен на напади од микроби

Ризици од болести - срцеви болести, рак, анемија, црн дроб, жолчка, дијабет.

Вежби - Јога,

Повеќе...

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK