Празна кошничка

ДЕБЕЛИНА УПАТСТВО

Упатство за спроведување на терапијата за слабеење со помош на чаеви чајни комбинации и режим на исхрана.

Условите и начинот на живеење, брзиот и динамичен живот, полн со нервози и стресови, постојана напнатост, неможноста за прилагодување на новонастанатата состојба, непочитување на природните законитости, биоритамот и друго а особено кај женскиот пол, доведуваат често пати до одредено пореметување на таканаречено дебелеење кое може да се третира и како болест и како заболување, бидејќи поставките за таква појава се секогаш врзани за одредени органски пореметувања и се последица на други случувања во организмот што може да имаат третман на болести. Ова посебно е изразито при климактеричниот синдром кај понежниот пол во времето на предклимаксниот, климаксниот и пос климаксниот период, кој период може да трае и повеќе од 10 години а може да почне и многу рано (30 тата година). Проблемот е причинет од зголемените естрогенски лачења, независно од кои причини е тоа предизвикано. Неможноста овој проблем благовремено да се разоткрие и реши често пати се прибегнува кон лажни претпоставки како што се ,,дебеелење на нервна основа, дебелеење на постојано ,,подлапнување измеѓу јадењата, дебелеење на основа на ,,домаќинлок – да не се фрла она што ќе остане и сл. “.

Дебеелењето е процесс кој што многу леесно се навикнувва и се заработува а тешко се отстранува поради сугестијата и стравот за отстранување на лошите навики, да не ослабне крвта, да не се ослабне нагло, да не виси кожата и сл. што се апсолутно неточни претпоставки. Процесот на дебелеење е процесс којшто многу лесно се придобива и на којшто често пати благонаклоно се гледа се до оној момент кога тој неможе туку така да се запре и да се отстрани. При користењето на разни терапии и диетални исхрани од разни автори и научници се доведува до ситуација покушајот за слабеење да доведе до состојба на губење на еритроцитите, хемоглобинот разни анемичности и сл. што не е многу пожелно и корисно. Алтернативната медицина решавањето на овој проблем го согледува многу потемелно и го решава на начин со којшто се ослободува од масните наслаги, маснотиите, непотребната килажа, холестеролот и целулоитот, замастеноста на органите во абдоменот и нивното залојување со што се оневозможува нивното правилно функционирање и работа а при што се води и строго сметка да не се дојде до состојби на анемичности, губењето на железото и пореметување на основните системи во организмот, крвен – лимфен- хормонален- одбрамбен и сл. За да се постигне тоа терапијата се состои од три делови:

Првиот дел е составено од чаеви - чајни комбинации кои се припремаат и пијат према дадените упатства од треварот, чие комбинирање опфаќа 50-70 врсти на лековити тревки во чии што дејства има антисептички, антибактериски, антивирусни, холеритчни, холагогни, стомахични, диуретични и други својства со што се врши целосно чистење на крвниот и лимфниот сsстем, крвниите и лимфните садови, се средува хормоналниот сsстем и се врши сервисирање и чистење на сите органи во абдоменот. Во составот на чаевите има и компоненти кои ја пресекуваат желбата за почести и прекумерни јадења а содржат и доста компоненти кои што имаат влијание на мозокот и нервниот сsстем да благовремено ја издадат наредбата навреме да се престане со јадење.

ДЕБЕЛИНА како појава и болест - СЛАБЕЕЊЕ без нарушување на имунитет

КОЈ ЧАЕВИ ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМААТ И НА КОЈ НАЧИН

caj za slabeenjeЧАЕВИ – Чај за слабеење –во 1,5 литар вода се ставаат 3 супени лажици од чајот, да зоврие заедно со тревата, се истава од огнот и се остава да излади 2 часа.

Се процедува и се пие преку цел ден, подобро е пред да се јаде, на празен стомак, дневно се пие од 3 до 5 литра.

 

 

tincturaВо комбинација со чајот се зема и Преспаската горчица – чемер 3 пати на ден 15-милилитри, 20 минути пред јадење.

ИСХРАНА"се користи –вегетаријанска исхрана – види прилог исхрана. 

После терапијата се задржува истиот систем на исхрана и правилата на однесување - прочитај во правилата.

Терапијата трае најмалку 42 дена а по потреба се продолжува се додека се дојде до саканата тежина.

За месец дена се ослабнува до 15 килограми.

Чај за слабеење и  преспанска горчица - Чемер,   плус трошоци за поштарина (трошоци за поштарина се 100 до 200 денари во зависност од местото на испорака)  а се нарачува на следната електронска пошта:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. ; Комплетот се плаќа при подигање од пошта. (околу 700 до 800 ден. )


Вториот дел е Режим на исхрана со којшто се исправува метаболичката рамнотежа, природниот биоритам, метаболизмот и катаболизмот, избор на правилна исхрана со приоритет на овоштието и зеленилото и начин на правилност на јадењето.

Третиот дел којшто исто така е важен е психолошкиот фацтор којшто мора да биде арбитер при спроведувањето на горните два дела и со чија помош треба да се отстрана лошите навики и да се јаде и пие како и останатиот животински свет којшто ги почитува во целост овие правила, односно никој не јаде и не пие повеќе од она што му е потребно. Само трите дела спроведени истовремено даваат ефекти.
Терапиите траат од 21 (најмалку ) до 42 дена за кое време може да се ослабе од 7 до 20 кг.


·     Режим на исхрана (прва варијанта ) 7--------------14--------------21 ден

Доручек од 06 до 11

1. една таблета калциум + селен 2. една таблета железо + магнезиум
2. двапати по едно омега 3 4. 30-50 грама суво грозје
3. 100 грама јогурт 6. овоштие по желба
4. зеленчук по желба 8. 200---300----500 грама бројсов сок
5. чаеви 200----300------500 гр. (бр.1 –бр.2) 10.чаеви 200------300 (бр. 3 ---бр.4)


Ручек од 11 до 18 часот

Јадењата се приготвуваат исклучиво со маслинов зејтин и крупна сол. Јадењата не смее да се гарнираат ---------се земаат поеднинечни јафдења пример се земаат само компир, само ориз. Не смее да се меша скроб со беланчевини-----може да се јаде на секои 3 часа ------може да се јаде едно од следните јадења------------ориз-------компир-------боранија---------грашак--------леќа-------сојавита----------морска риба---------кисело млеко и јогурт--------------и црни диететски лебови.
Јадењата може да се запржуваат со количински мали запршки ----20 минути пред секој оброк се зема сезонска салата ----основата секогаш да биде или домати или свежа зелка.

Вечера од 18 – 20 часот

Може да се вечера кисело млеко или јогурт или сезонска салата.
Надвор од она што е заокружено не ссмее ништо друго да се јаде нити пие.
Овоштие може да се зема во било ое време по желба и количински неограничено.

·       Режим на исхрана втора варијанта 7------14------21

Доручек од 06 до 11 часот

Исто како при прва варијанта

Ручек и вечера се земаат јадења припремани без зејтин.

Горните правила важат и тука – пожелно би било 7 дена да се зема првата варијанта а останатите 14 дена втората варијанта.
Бројсов сок се зема преку целиот ден напоредно со чаевите и се зема од 700 до 1 литар дневно. Се прави 500 гр. Цвекло 300 гр. Морков се чисти се сече и се меле со машина за месо мелење. Се става во поголем сад во кој се ставаат 5 китки магдонос и 3 китки целер и сето се залива со 10 литри ладна вода, се остава да отстои 6 часа се процедува во стаклени шишиња и се чува во фрижидер.
Од она што се јаде само 1/3 користи организмот другите 2/3 се за лекарите.
Најголем срам за жената е поради дебеленита да ја запусти сопствената убавина и женственост.

 

 

  1. ДЕБЕЛИНА како појава и болест - СЛАБЕЕЊЕ без нарушување на имунитет

ДЕБЕЛИНАТА се третира како болест,поради разни пореметувања на метаболизмот, хормоналниот систем, разни други проблеми и болести.

 

КОЈ ЧАЕВИ ТРЕБА ДА СЕ ЗЕМААТ И НА КОЈ НАЧИН

       ЧАЕВИ Чај за слабеење во 1,5 литар вода се ставаат 3 супени лажици од чајот, да зоврие заедно со тревата, се истава од огнот и се остава да излади 2 часа.

Се процедува и се пие преку цел ден, подобро е пред да се јаде, на празен стомак,

Дневно се пие  од 3 до 5 литра,.

  Во комбинација со чајот се зема и Преспаската горчица чемер  3 пати на ден 15-милилитри, 20 минути пред јадење.

 

ИСХРАНА”се користи вегетаријанска исхрана види прилог исхрана

 

После терапијата се задржува истиот систем на исхрана и правилата на однесување - прочитај во правилата.

Терапијата трае најмалку 42 дена  а по потреба се продолжува се додека се дојде до саканата тежина.

За месец дена се ослабнува до 15 килограми.

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK