Празна кошничка

Козја Сирутка

Факти за минерали во Козја Сирутка

surutkaНекои минерали работаат повеќе ефективно со други минерали во комбинација како што се

- Калциум, магнезиум, манган, фосфор и железо
- Бакар, железо и цинк
- Цинк, калциум, бакар и фосфор
- Натриум и калиум

Сите овие комбинации се наоѓаат во лековитата сирутка

 

Минералните комбинации се наоѓаат во целата исхрана како што се искомбинирани во лековита сирутка од козаНајголем дел од минералните состави се електролити (натриум, калиум, магнесиум, цалциум, хлор, и фосфор)

Електролитите прават електрични празнења на јони кои помагаат во регулацијата на водниот баланс, алкана киселина – баланс, осмотскиот притисок, нервната спроводливост на импулси, мускулна контракција, и транспортот во клетките и од клетките.

Богато во елементи во трагови, Богато со важни протеини

Натриум: хронично лошо варење, црева иритација, запек, улцерации и други стомачни пореметувања исто така и придружни проблем како арттритис, реуматизам и остеопороза се често показатели дека био органскиот натриум е во недостаток во телото. Резервите и добавката на натриум се складирани во разни места во телото (во колената, лигаментите и лимфните течности ) но голем дел во зидот на стомакот и тенките црева. Ова го прави ткивото на стомакот високо алкално, што е потребно да се издржи хидрохлоричната киселина, нормално која се произведува во стомакот. Доколку не постои натриум стомачните зидови ке бидат уништени од киселината во овие ткива.

Често киселините произведени во било кој дел во телото преку девитализирана храна, ментални напори и стресс, И тн. Натриумот се исфрлува од стомакот И нема што да ги нетрализира наведените работи. Со ова вознемирување и дебаланс стомачните зидови не можат правилно да лачат киселина па варењето станува намалено. Доколку се прекорачи со натриум резервите во стомакот, органите со наредната повисока концентрација на натриум ќе поднесуваат, трпат болки. Ова е поради тоа што крвта во обидите да обезбеди хемиски баланс, ќе позајмува, што предизвикува калциумот да излегува надвор од растворите, И да се депонира во колената, предизвикувајќи болка. Запамтете био органскиот натриум е хранлив натриум, да не се меша со натриумот од солта. NaCl, кој е произведен во екстремно висока температура со користење на разни хемиски процедури со белење за да се добие готов производ. Стомакот, цревата , колената И лигаментите се натриумови органи i секога[ имаат потреба од хрaналив натриум.

Калиум: неправилности на срцето , исцрпеност i недостаток на имуноло[киот сiстем, помеѓу со балансот на алкалната киселина може да се сигнали на недостаток на био органиски калиум. Калиумот е складиран претежно во мускулите, вклучувајки го и срцевиот мускул, неутрализира отпадоци од киселини ов мускулните кива и ја контролира балансот на алкалната киселина, заедно со натриумот. Калиумот прави голем дел на слични работи како и натриумот , како што и секогаш се наоѓаат заедно во организмот. Второ дишењето и обезбедувањето на удари на срцето, И најважната метаболичка функција нашето тело ја обезбедува да одржи специфична пх. Балансот на алкалната киселина во телото скоро да се држи константно со електролити (најголем дел натриумот и калимот) каде што мора да бидеме сигурни да се обезбеди соодветна храна да се држат на високо ниво Др. Бернард Јенсен наведува дека козјата сирутка е во десете најбогати со натриум и калиум храни.

Важната улога на протеините во козјата сирутка

Улогата на протеините во храната не е да обезбеди на телото протеин, туку да го обезбеди со амино киселини. Дигестивниот процесс отпочнува во стомакот, кршејки ги притоа комплетните протеини во амино киселини каде што истите влегуваат во тенките црева и се пренесуваат до цревните зидови во крвниот сѕстем. Тука е местото каде што козјата сирутка ,,Магична” го зазема местото.

1) Протеините во козјата сирутка се комплетни со сите аминокиселини

2) Нашето тело ги искористува комплетно од козјата сирутка протеините најефективно затоа што се кршат и се абсорбираат амино киселините и искористеноста е оптимална за користење од страна на нашето тело

3) Науката открива дека од почетокот ги користи протеините да произведува клетките да можат да растат и да ги одржува коските и ткивото. Постојните студии имаат сознанија дека откриениот протеин е основен во функциониранјето на имунолошкиот систем.

4) Актуелно козјата сирутка е неотпеван херој, и сјае во многу нутритионистицки кабинети. Козјата сирутка е најповеќе како човековото млеко во композицијата каде што содржи многу ретки основни минерали, во баланс кој е пожелен. Козјата сирутка поседува уникатни концетрации и форми на определени нутритиенти. Во објавеното списание од репродуктивна медицина постојано се укажува на битните разлики помеѓу кравјото млеко И козјото млеко кое го прави соодветно за диети за млади девојки и возрасни жени.

Само за пример козјото млеко содржи 28 % повеќе селен, 13 % повеќе цалциум, 134 % повеќе калиум, И 350 % повеке ниацин. Природната козја сирутка содржи 90 % од сите витамини и минерали кои постојат во козјото млеко. и исто така е богата со натриум, бакар, манган и листата оди и понатаму.

Базирано на две лажици

Состав

Калиум 884 мг, цалциум 313 мг, хлор 280 мг, метал 51 мг, фосфор 249 мг, натриум 189 мг, магнесиум 24 мг, цинк 78 мг, антимонѕ 8 мцг, бариум 52 мцг, бакар 17 мцг, хром 12 мцг, молѕбденум 58 мцг, манган 1,5 мцг, никел 8 мцг, силицон 8 мцг, стронтиум 27 мцг, тин 63 мцг, селен 2,2 мцг.

Козјата сирутка е клучна за заштита на црниот џигер и обезбедување на негова нормална функција во определени заболувања.

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK