Празна кошничка

Нови Производи

БРОНХО МЕД

bronho med3Состав: природен мед, таан, тинктура, bras. Nigra, koch lin. Usitatiss

Дејства: лаксативно, емолиентно, експепкторантно, антиинфламаторно, фитонцидно, дигестивно, антисептичко, антивирусно и др.

Својства: помага при опстипација ја зголемува перисталтиката, при воспаленија на слузниците на дишните органи, желудник и цревата, кашлица, бронхит, (акутен- хроничен) , трахеит, фарингит, ларингит, гастрит, чир на желудник, дванаесетпалачно црево, дијареи, колитиси, хемороиди, проблеми со жолчката, разводнување и фрлање на шлајм, се користи при грип, вируси, а може да се зема превентивно за имунитет, подобрување на крвна слика и слично.

Употреба: се зема на гладно 3 пати на ден по едно кафено лажиче, се користи пластично лажиче. Се комбинира најчесто со други чаеви во зависност од дијагнозата.

ЕЛИКСИР

ELIKSIR2Од диви јаболка (pirus silvestrus mill)
Состав:
Содржи: Јаболкова киселина, винска киселина, овошни киселини, лимонска киселина, етерично масло и амилни естери од сирчетна, мравја и копронска киселина, пектини и трагови од овошни шекери.
Витамини: Ц, Б1, Б2, А.
Минерали: Калиум, Калциум, Фосфор, Железо.

Постапка:добиено по пат на природна екстракција и ферментација од диви јаболка (Pirus silvestrus mill) без никакви додатоци.100% природно.

ИМА ПОЗИТИВНО ДЕЈСТВО: слабеење, прочистување на замастувањата на црниот дроб ( триглицериди, холестерол, нормализација на HDL и LDL). Нормализација на вредностите на ензимите и трансаминазите, имунолошкиот статус и деградационите продукти. Врши нормализација на ацидобазната реакција на крвта и на стомачните и посебно на желудочните сокови. Го надополнува недостатокот на Ц витаминот во организмот за негова заштита од болести, помага при лечење на воспаленија, улцерација на стомакот и цревата, проливи и запек(ја уредува и нормализира столицата) ги отстранува отровите и штетните материи од организмот посебно т.н. “шлјака” – натрупана од производите од животински потекло (месо), ја спречува и артериосклерозата и инфарктите, изливите, ги чисти крвните садови од наслаги и замастувања. Помага при: венопатија, тромбоза,о тромбофлебити, поради калиумот помага при растот на децата, одржување на младоста и виталноста. Го забавува процесот на стареење, ја уредува и нормализира меѓуклеточната размена. Има смирувачко дејство, делува против несоница, сушење на устата, жед, слабост и поспаност, намалено мокрење, грчеви и болки во мускулите. Помага при мигрена, вртоглавица, главоболки, хронични заболување на синусите, астма, зуење во ушите, хроничен реуматизам, заболувања на бубрезите и мокрачните патишта, хроничен умор. Нормализација на притисокот, против покачен крвен притисок, белодробни болести, кашлање, помага за отстранување на постклиматсните последици. Зачтитнике на женските полови органи од болести и бактерии ( воспаленија, бело прање, вируси). Има јаки исцелителни својства.

Употреба: ако нема посебно упатство се користи:

За мали деца од 2 до 20 год 2-3 пати на ден по едно кафено лажиче растворено со 70-100 гр. Вода со малку мед, пред јадење на празен стомак.

За возрасни: 3-4-5 пати на ден по една супена лажица, растворена со по 100 гр. Вода, по желба со калку мед пред јадење на празен стомак.

За да имаефект се зема 14 дена без прекин. Може да се користи долго време дури и секојдневно, месеци па дури и години. Нема нус појава со ниедно лекарство ниту пак со други средства за лечење.

јаболково вино, јаболков оцет ( од дивјачки) и воден екстрат од босилек и жалфија.

 

КАНТАРИОНОВИ МАСЛА

Кантарионовите масла се за лечење на надворешни рани, исекотини, отоци, кожни воспаленија и кожни болести. Kantarionovo maslo, za nadvoresni rani i za odredeni kozni zaboluvanja

Својства: Има исцелителни својства, не остава лузни

Опис :Добиено е со нерафинирани маслинови масла по посебна постапка со екстрахирање на лековити комппоненти од лековити тревки.

Употреба: Се нанесува во тенки слоеви на кожата нанесено на газа.

При потешки заболувања се пие задолжително и козја сирутка , како и се применува режимот од посебните рецепти задолжително бројсовиот сок, како и ИСКЛУЧИВО ЗАБРАНЕТИ СЕ БЕЛИ СМРТИ. Види повеќе ИСХРАНА и ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ.  

Повеќе за својствата на лековитите растенија на лековити растенија.  

КАНТАРИОНОВА МАСТ

Кантарионова маст,  се за лечење на надворешни рани, исекотини, отоци, кожни воспаленија и кожни болести, псоријаза, витилиго, се користи согласно дадените упатства за зачувување на новите кожни клетки и нивна заштита.  Кантарионова маст, за надворешни рани, исекотини, отоци, кожни и воспаленија на кожа

Својства: Има исцелителни својства, не остава лузни

Осекотини, изгореници, разни отворени рани, има исцелитечни дејства и својства Опис :Добиено е со нерафинирани маслинови масла по посебна постапка со екстрахирање на лековити комппоненти од лековити тревки.

Состав: Кантарион, Невен, Вазелин.

Произведува: Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Употреба: Се нанесува во тенки слоеви на кожата нанесено на газа.

При потешки заболувања се пие задолжително и козја сирутка , како и се применува режимот од посебните рецепти задолжително бројсовиот сок, како и ИСКЛУЧИВО ЗАБРАНЕТИ СЕ БЕЛИ СМРТИ. Види повеќе ИСХРАНА и ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ.  

Повеќе за својствата на лековитите растенија на лековити растенија.  

ПЛАНИНСКИ ДАБОВ; БОРОВ; ЛИВАДСКИ МЕД

Опис: Добиен исклучиво по природен пат, без примеси.

Планински ДАБОВ, БОРОВ, ЛИВАДСКИ МЕД, БЕЗ ДОДАТОЦИ, ДОБИЕН ИСКЛУЧИВО ПО ПРИРОДЕН ПАТ Својства: Се користи при слабокрвност, анемичност и други болести. својствата на медот се нашироко познати. Може да се меша со 200 гр. таан.

Рок на употреба: Неограничен.

Тежина: 1270 гр.

Потекло Галичица,

Употреба: 2,3 пати на ден по една кафена лажичка .

Забелешка: Не се препорачува за деца помали од 3 год.

Возрасни може да примаат од 30 - 50 гр. дневно.

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK