Празна кошничка

Нови Производи

БРОНХО МЕД

bronho med3Состав: природен мед, таан, тинктура, bras. Nigra, koch lin. Usitatiss

Дејства: лаксативно, емолиентно, експепкторантно, антиинфламаторно, фитонцидно, дигестивно, антисептичко, антивирусно и др.

Својства: помага при опстипација ја зголемува перисталтиката, при воспаленија на слузниците на дишните органи, желудник и цревата, кашлица, бронхит, (акутен- хроничен) , трахеит, фарингит, ларингит, гастрит, чир на желудник, дванаесетпалачно црево, дијареи, колитиси, хемороиди, проблеми со жолчката, разводнување и фрлање на шлајм, се користи при грип, вируси, а може да се зема превентивно за имунитет, подобрување на крвна слика и слично.

Употреба: се зема на гладно 3 пати на ден по едно кафено лажиче, се користи пластично лажиче. Се комбинира најчесто со други чаеви во зависност од дијагнозата.

Повеќе...

Лековити растенија од Преспа

ЛЕКОВИТИ ТРЕВКИ од Преспанското поднебје

 Centaurium umbellatumErythrae centaurium - Centaurium umbellatum -
Состав - содржи горки хетерозиди, генициопикрозид, еритауорозид, еритроцентаурозид и генцијанин. Се користи против гасови и подуеност, проблеми со дигестивниот систем, против грозница, слабокрвност, и тн. Името и доаѓа од римско време и значи centum -стотина aurum - злато, трева која вреди сто златника.

 

  

Повеќе...

Козја Сирутка

Факти за минерали во Козја Сирутка

surutkaНекои минерали работаат повеќе ефективно со други минерали во комбинација како што се

- Калциум, магнезиум, манган, фосфор и железо
- Бакар, железо и цинк
- Цинк, калциум, бакар и фосфор
- Натриум и калиум

Сите овие комбинации се наоѓаат во лековитата сирутка

Повеќе...

Вести Алтернативна медицина

Половина век стар германски рецепт против ракот

оваа информација е превземена од интернет изданието на Нова Македонија и можете во целост да ја прочитате на следниот линк

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1031297561&;id=9&prilog=0&setIzdanie=22695

Овие редови коишто се однесуваат на добивање масни киселини од младо кравјо сирење и ленено масло немаат за цел никому да му дадат лажна надеж, ниту да му препорачаат начин на лекување. Најмалку се совет некој да се откаже од лекувањето на класичната медицина. Ова се редови што можат да послужат само како информација, а одлуката за евентуална примена на рецептот секој може да си ја донесе врз база на сопствен заклучок, одговорност и консултација со лекар.

Повеќе...

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK