Празна кошничка

Кожни заболувања

Кожни заболувања Псоријаза (Psoriasis Vulgaris) i Витилиго (Vitiligo)

ПСОРИЈАЗА (Psoriasis Vulgaris)

Psoriasis vulgaris - Псоријаза вулгарис е хронички генетски детерминисана папулосквамозна дерматоза, клинички и хистолошки добро дефинирана а етиолошки и патолошки сеуште не расветлена. Псоријазата е една од најчестите дерматози чиј процент изнесува 5%. Се смета дека од 3% до 5 % од човештвото боледува од псоријаза. Зборот „псоријаза" доаѓа од грчкиот збор „псора" што значи фини, меки лоспи. Покрај кожата псоријазата често ги зафаќа и ноктите.

Повеќе...

Заболувања на крвните садови

Заболувања на крвните садови:
-холестерол, прочистување на крвните садови од наслаги, постизливни и постирфактни состојби;
-венопатии(тромбоза, тромбофлебит, црвен ветар и сл.);
-капилоропатии;
-хемороиди(шуљеви и мајасол)
Роза Канина наведените болести ги лекува со:
-помош на чаеви и чајни комбинации
-режими на исхрана
-комплет терапија за лекување на овие заболувања во зависност од дијагнозите за истите

Повеќе...

Желудочно-цревни болести

- диспесии, тромос, гастритис, воспаленија;
- чир на желудник и дванаесетпалачното црево;
-дијареи, запек, акутен и хроничен колитис, улцерации;
-полипи, тумор и малигни болести на дебелото црево;
 
Наведените болести може да се лекуваат со следните производи:
- со помош на чаеви и чајни комбинации
- режими на исхрана и
- комплет терапија за лекување на овие заболувања во зависност од дијагнозите за истите.

Види повеќе во упатства за лекување на желудочно-цревни болести.

Повеќе...

Белодробни болести

БОЛЕСТИ НА ОРГАНИТЕ ЗА ДИШЕЊЕ

За лечење на болестите на ОРГАНИТЕ ЗА ДИШЕЊЕ со помош на Методите на Алтернативната медицина - види повеќе во Упатства за лекување на болести на органи за дишење
Најчести болести на органите за дишење се болестите на носот, болести на Гркланот и грлото, болести на душникот и дишните патишта, болести на белите дробови и други болести на органите за дишење.
1. БОЛЕСТИ НА НОСОТ - воспаление на слузницата на носот, (кивавица), екцем во носот, чир во носот и појава на крварење од носот.
- КИВАВИЦА - се јавува како - акутна (рхинитис) - кај вирусни инфекции, нaстинки и грипови, хронична, при затнати ноздрви, отечена слузница и при постење на полипи - алергиска - како незаразно воспаление на слузницата на носот, осетливост на алергенси (намалена одбранбена способност на организмот).

Повеќе...

Болести на органите за мокрење

Бубрезите, заедно со уретрите, бешиката, го образуваат мокрачниот систем, чии функции и улога се доста значајни за организмот. Низ мокрачниот систем за 24 сати, поминуваат 1.500 литра крв во нормални услови од кои(кај бубрезите) се излачуваат 1 до 1,5 литра мокрача со која низ процесите на примарна и секундарна урина се врши лачење и исфрлање на штетните материи и отрови од организмот како и одвишната вода. Овие органи поради функциите кои ги вршат и постојаната присутност на штетните материи и отрови, се често пати склони на разни заболувања и болести, и тоа најчесто изразени со јаки и силни болки (напади) или пак без никакви болки (подмукли болести-како што е инсуфициенцијата).

Повеќе...

Страница 2 од 2

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK