Празна кошничка

КИСЕЛИНА ОД ДИВИ ЈАБОЛКА

Печати
ELIKSIR – ДАР ОД ПРИРОДАТА

Од диви јаболка (pirus silvestrus mill)
Цена: 130,00 ден

Состав:

Содржи: Јаболкова киселина, винска киселина, овошни киселини, лимонска киселина, етерично масло и амилни естери од сирчетна, мравја и копронска киселина, пектини и трагови од овошни шекери.

Витамини: Ц, Б1, Б2, А.

Минерали: Калиум, Калциум, Фосфор, Железо.

Постапка:добиено по пат на природна екстракција и ферментација од диви јаболка (Pirus silvestrus mill) без никакви додатоци.100% природно.

ИМА ПОЗИТИВНО ДЕЈСТВО: слабеење, прочистување на замастувањата на црниот дроб ( триглицериди, холестерол, нормализација на HDL и LDL). Нормализација на вредностите на ензимите и трансаминазите, имунолошкиот статус и деградационите продукти. Врши нормализација на ацидобазната реакција на крвта и на стомачните и посебно на желудочните сокови. Го надополнува недостатокот на Ц витаминот во организмот за негова заштита од болести, помага при лечење на воспаленија, улцерација на стомакот и цревата, проливи и запек(ја уредува и нормализира столицата) ги отстранува отровите и штетните материи од организмот посебно т.н. "шлјака" – натрупана од производите од животински потекло (месо), ја спречува и артериосклерозата и инфарктите, изливите, ги чисти крвните садови од наслаги и замастувања. Помага при: венопатија, тромбоза,о тромбофлебити, поради калиумот помага при растот на децата, одржување на младоста и виталноста. Го забавува процесот на стареење, ја уредува и нормализира меѓуклеточната размена. Има смирувачко дејство, делува против несоница, сушење на устата, жед, слабост и поспаност, намалено мокрење, грчеви и болки во мускулите. Помага при мигрена, вртоглавица, главоболки, хронични заболување на синусите, астма, зуење во ушите, хроничен реуматизам, заболувања на бубрезите и мокрачните патишта, хроничен умор. Нормализација на притисокот, против покачен крвен притисок, белодробни болести, кашлање, помага за отстранување на постклиматсните последици. Зачтитнике на женските полови органи од болести и бактерии ( воспаленија, бело прање, вируси). Има јаки исцелителни својства.

Употреба: ако нема посебно упатство се користи:

За мали деца од 2 до 20 год 2-3 пати на ден по едно кафено лажиче растворено со 70-100 гр. Вода со малку мед, пред јадење на празен стомак.

За возрасни: 3-4-5 пати на ден по една супена лажица, растворена со по 100 гр. Вода, по желба со калку мед пред јадење на празен стомак.

За да имаефект се зема 14 дена без прекин. Може да се користи долго време дури и секојдневно, месеци па дури и години. Нема нус појава со ниедно лекарство ниту пак со други средства за лечење.јаболково вино, јаболков оцет (од дивјачки) и воден екстрат од босилек и жалфија.

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK