ХЕПАТО-МИКС

Печати
Чај за жолчни и црнодробни болести
Цена: 200,00 ден

ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА
ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖОЛЧНИ И ЦРНОДРОБНИ БОЛЕСТИ

ПОВАЖНИ СВОЈСТВА - холагогно, холеритично, антихепатотксично, хепатопротективно, цикатризантно, антимикробно, стомахитично, адстрингентно, антиинфламаторноаперитивно, дигестивно, роборантно, фебрифугно и сл.

ДЕЈСТВА - изразено антитоксични дејства, антимикробни антисептички и антивирусни дејства. (црн дроб, жолчка, панкреас) ги подобрува, апетитот, варењето и ресорпцијата на храната, ја подобрува функцијата и работата на црниот дроб, жолчка и панкреас, ја подобрува крвната слика, ја зголемува одбранбената способност на организмот, има регенеративни својства, кај хепатоцитите и други клетки во организмот, ги штити слузниците на стомачните органи и регенерира оштетените ресички, има позитивно влијание за уредување на стомачните сокови, против гастрит, за чистење на жолчното кесе од талози, песок и камења, воспаленија на жолчката, црниот дроб и панкреасот, помага при акутен и хроничен панкреатит, ги нормализира ензимите (холестерол и триглецериди) амилазата и липазата, го уредува лачењето на инсулинот и помага при лечење на дијабет. Има широк спектар на споредни дејства во комбинација со други чајни мешавини.

УПОТРЕБА-2 супени лажици од чајот се попаруваат со 1 литар вода што врие, се покрива и се остава да отстои 2 сата. Се процедува и се пие 4 до 5 пати по 200 мл , на празен стомак. Во зависност од дијагнозата, се комбинира со другите чајни комбинации и исхрана.
Нема нус појави со лекарства, медикаменти, не ствара навики и нема штетни дејства
Може да се користи и како превентивно средство, подолго време.

www.alternativnamedicina.com.mk
www.rozakanina.bizland.com
petkovskinaume@hotmail.com тел. 070 39 39 66 тел/факс: 047 452 843 Тревар Науме Петковски, Ресен