Празна кошничка
urinomiks
УРИНО-МИКС
200,00 ден
med_
Медовина
300,00 ден
hepatomiks
ХЕПАТО-МИКС
200,00 ден

ХЕПАТО МИКС 5-1 ПОДАБЕЦ

Печати
Билката позитивно делува за апетит, варење на храната, работата на жолчката, го нормализира лачењето на стомачните сокови, против талоз, песок и камен во жолчка, жолчни патишта, бубрези, бешика.
Цена: 200,00 ден

KОРИСНОСТ ОД УПОТРЕБА:

билката според фармакопеите има аперитивни, дигестивни, холагогно, против хеморидално, антибактериско, антисептично и др. својства.
Билката позитивно делува за апетит, варење на храната, работата на жолчката, го нормализира лачењето на стомачните сокови, против талоз, песок и камен во жолчка, жолчни патишта, бубрези, бешика. Има јаки бактериостатични својства, над дизентеричните, паратифусните бактерии, стафилококи, стрептококи, кандида , echerichia colli, диареја, колити, ентероколити,улцерации и други инфективни цревни болести. Се користи против воспалени ХЕМОРОИДИ, полипи, аденоми на дебело црево, апцеси, позитивно делува против тромбоза, тромбофлебити и воспалени вени како има позитивно влијание кај кардио васкуларни и белодробни здравствени проблеми.

ПРИПРЕМА И НАЧИН НА КОРИСТЕЊЕ:

во 600 мл. врела вода се ставаат една супена лажица. Садот се покрива со капак и се остава да отстои 60 мин. И се пие на празен желудник 5 до 6 пати по 100 мл. во текот на целиот ден распоредено на два часа.
Во чајот застапени се трите видови на подабец.
Терапијата трае 14, 21 или 42 дена во зависност од дијагнозата.
Нема нус појави со лекарства, медикаменти, не ствара навики и нема штетни дејства доколку се користи према упатството.

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK