Празна кошничка

Роза Канина

ПОЧИТУВАНИ  !

Добредојдовте на официјалната страница на Алтернативна медицина Роза Канина ДООЕЛ. Најпрвин Ви се заблагодаруваме за вашата посета. Нашата цел и мисија е да Ве запознаеме со МОЌТА НА ПРИРОДАТА со која можете со придржување до некои правила на однесување, користење на производи од лековити растенија како и со соодветни режими на исхрана да најдете решенија за голем број на заболувања како и да избегнете и превентивно да делувате со зајакнување на Вашиот одмбрамбен систем од чести заболувања од одредени болести.

Најголем дел од причинителите за одредени заболувања покрај од генетски фактори надворешни влијанија се јавуваат и од навиките кои ги наметнува брзиот и динамичен живот, стрес, нервози, нездрава исхрана и сл. како и неводење сметка за некои природни закони и биоритам на здрав живот. На текстовите кои следат подолу а и на линковите можете да најдете упатства за припрема и пиење на производите од лековити растенија, упатства за правилна храна и начин на однесување, како и посебни рецепти со кои може да подобрите некои параметри во вашата крвна слика со што на крај можете да придонесе кон целосно лекување на одредени заболувања.

Производите од лековити растенија се апсолутно нештетни, не ствараат зависност и немаат нус појава - контраиндикации со ниедно лекарство при нивната употреба према дадените упатства. сите производи се поминати атестирани, патентирани  и се во согласност со правилникот за храна и додатоци на храна.  За сите нејасни прашања околу спроведување на терапиите, користење на производите можете да се консултирате на тел. бр. 070 39 39 66 или пак да ни пишете на електронската пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. .

 

По однос на производите од лековити растенија нивните ефекти се слаби и не можат да предизвикаат никаква штета по Вашето здравје напротив со нивното користење тераписки можете да постигнете огромни ефекти во лекување и подобрување на Вашата здравствена состојба во зависност од заболувањата за 7 дена, 14, 21 или 42 дена. За посложени проблеми може терапијата на трае и подолго. За цело време ја пратите вашата здравствена состојба преку редовни контроли пред вашиот лекар, како и со редовни проверки на крвната слика на секои две недели со што ги следите подобрувањата на вашата општа здравствена состојба. По однос на терапиите кои ги примате истите не сметаат на приемот на овие терапии и можат паралелно да се користат.  „Некогаш лекот е пет пари но треба да се пронајде“ „природата не признава болести“, „храната е лек, лекот е храна“, „од она што се храниме 2/3 е за лекарите 1/3 за организмот“ има и други поговорки и традиција низ народите но во нив има и голема вистина затоа што низ искуството и традицијата се покажала која цело време го прати човекот од неговото создавање и традиционалната и алтернативната медицина. На овој начин можете да решите и заболувања за кои можеби и модерната медицина нема соодветни решенија или пак резултати во нивното лекување, од причини што методот е со зајакнување на организмот, негова детоксификација хранење и обновување и подобрување на функцијата на повеќето органи имунитетот, средување на хормоналниот систем, лимфниот и крвниот да се поттикне и најчесто истиот организам сам го решава заболувањето. Истото значи дека од друга страна се избегнува „рецидивноста на заболувањето“.  Народните лекови сега се повеќе се потврдуваат со разни научни новосознаени вистини кои луѓето ги знаеле и од поодамна а сега голем дел од нив прифаќа и модерната медицина.

health herbal

ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

На секои две недели се прават контроли - крвна слика, ехо снимки и слично према видот на болеста. За две недели односно 10 до 14 дена се регулираат податоците во крвната слика и се доведуваат во нивните референтни вредности, (еритроцити, мокрачна киселина, холестерол, ЛДЛ, ХДЛ, билирубини, астаминази, трансаминази, бели крвни зрнца, креатинин, седиментација и сл.) додека кај одредени заболувања овој фаза треба да заврши најкасно до 42 ден од терапијата.

Кога овие податоци се уредат организмот сам го решава вашето заболување и решенијата и лекувањата се трајни.

Исто така при лекувањето важни фактори се и следните:

Важни фактори за лекувањето:

1.    Фактор – лечење со чаеви - Лечењето со чаеви, чајни комбинации, тинктури, мацерати, вина-медика и медовините е еден од најприкладните и најстари методи на решавањето на здравствените проблеми. Комбинирањето, квалитетот на лековитите тревки, искуствата и што сака да се постигне, се едни од најзначајните работи што се добиваат со долгогодишни искуства и традиција, и секако познавањето на треварството. Чајните комбинации секогаш се прават на основа на добиени лекарски дијагнози, а должината, начинот на примање на истите се договара со треварот. Мора да се напомене дека тревките во чаевите и чајните комбинации се 100 % природни, не ствараат навики, нема штетни дејства на организмот и нема нус (негативни) - појави и кога се изменшани со било кои други лекарства.  

2.    Психолошки фактор - е основен и најважен фактор при решавање на здравствените проблеми. Луѓето многу често умираат од стравот од болеста одколку од самата болест. Чувството на немоќ и бессилноста е фактор кој допринесува до хранење на болеста и воедно ја намалува животната енергија и води кон сигурно пропаѓање на организмот.  Најважната работа при користењето на овој фактор е разбудување на поствеста. Дури и во денешницава ние користиме само 5 % од нашата подсвест и поради незнаење и блокада од свесниот дел, ја затрупуваме незјината моќ и тогаш таа не  се користи во решавањето на проблемот, преку само исцелување и лечење. Истовремено со затрупување на подсвеста ја намалуваме Есенцијалната енергија, која е во директна врска  со потсвеста. Поради овие причини многу е е битно целото внимание треба да биде насочено кон потсвеста, преку – медитацијата, и ментални филмови, при што треба да се исклучи  - свесноста, за да може моќната енергија и потствеста успешно да ја завршат работата. Притоа многу е битно позитивното мислење, секогаш се мисли на позитивни работи, се стреми кон тоа  организмот да се наполни со позитивна енергија, за да позитивни хормони се лачат, a ензимите да му овозможат на организмот несметан проток на енергиите.

3.    Фактор –исхрана. Овој фактор е доста значаен. Не може да решавате здравствен проблем а да јадете се и сешто. Исхраната директно влијае на Одржувачката енергија и Одбрамбената енергија. Луѓето се она што јадат. Храната треба да е лек а лекот храна. Од она што се јаде само мал дел се користи во организмот.  Toj мал (5%) но значаен дел учествува во одржувачката и одбрамбена енергија, останатото е од воздухот (80%) и  водата (15 %). Тука ќе наведеме повеќе системи на исхрана али секогаш основно правило е – вегетаријанска исхрана со многу растителни влакна а избегнуваnje на се што е од животинско потекло. Животинскиот свет во природата кога е болен не јаде ништо – го применува системот на гладовање со што се скратува времето на лечењето, а организмот целосно се детоксицира.

СО ЦЕЛ ПРОИЗВОДИТЕ ДА БИДАТ ПОДОСТАПНИ ИСТИТЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ И НА СЛЕДНИТЕ МЕСТА НИЗ РМ

СКОПЈЕ

1. АПТЕКА МАРИЈА ГАЛЕН ФАРМ 071 374 538 или фиксен тел. 3 212 760 Скопје наспроти универзална сала Скопје
2. МАРИНА Скопје 070 275 808
3. НУТРИЦИЈА
- здрава храна Скопје Трговски Ц. Бисер (Аеродром) тел. 076 467 877 Димче
4. Продавница НАТУРАЛИС
ул. Иван Козар бр.63 нас. Кисела Вода Скопје моб. 075 -327 -236 ; 078 327 237 Кисела Вода кај Стара Чешма
5. АПТЕКА ЕФЕДРА
ул. Орце Николов бр. 155 Скопје контакт. тел. 076-407-479
6. Благе Комерц
ул. Козле бр. 88 -02-10 Скопје тел. 077 511 099/ Благе
7. АСТО ВИВА ГРОУП
ул. Ратко Митровиќ бб. Пазарче, Драчево, Скопје, тел. 071 510-909

8. Swanson Претставништво- Аеродром
бул. Јане Сандански бр. 114/2-1 тел. 02/ 240 33 11 моб. 070/ 26 86 29

9. АПТЕКА - ТАЛИТА
во близина на Црква Свети Димитрија Скопје
078 375 -391

10. Swanson Продажен Центар - Рамстор
ТЦ Рамстор сутерен тел. 02/ 3221 339

11. ИНТЕР МАГ Деан Хаџитрајков ДООЕЛ ул. Бојнија бр. 6 Локал 3 - А Нас. Аеродром СКОПЈЕ

078 - 211 -883 Дејан

078-211-884 Габи

ВЕЛЕС

12. Тина - Кајник бр. 7 (Трафика) Велес 078 303 930

БИТОЛА

13. Гладијатори 1 и Гладијатори 2 Продавници за здрава храна Битола - Битола
14. Апи Центар продавница за здрава храна Битола (наспроти Болницата ) во Битола
15. Аптека ВЕНЕНА ул. Солунска бр. 210 Битола , тел. 075 885 817 / Тања
16. АПТЕКА РОСА ВИТА ул. Моша Пијаде 11/13 Битола, тел. 078 373 272 и 070 373 272

НУТРИКО - МБ ул. Васко Карангелески бр. 41 лам. 2 локал 44 Нов ПАЗАР БИТОЛА тел. 078 239 331

ПРИЛЕП

17. Виталис 1 и Виталис 2 Прилепво Прилеп *Бизнис Центар* тел. 048 428 027 Славица

КУМАНОВО

18 Органика Куманово во Куманово -
тел. 078 203 103 Сузана

19. Swanson Продажен Центар - Куманово
ул. Ленинова бр. 46 тел. 031/ 425 705
СТРУМИЦА

20. АПТЕКА ЖАНИНА Трговски Центар ГЛОБАЛ Струмица, тел: 070 253 756

БЕРОВО

21. АПТЕКА-СОФОРА БЕРОВО во Берово тел. 033-470-297; 070 368-606
РЕСЕН

22. Науме Петковски Ресен во Ресен ул. Никола Карев бр. 55 Ресен 070 39 39 66

ШТИП

23. Аптека БИОФАРМ
ул. Кристијан - Карпош бр. 31 (до Здравствен дом) ШТИП од Штип
тел. 078 311 222/ Јуле/

24. Органика продавница за здрава храна
Штип во Штип - тел. 032 521 611 Никола ул. Стив Наумов бр. 44 Штип

25. Swanson Продажен Центар - Штип
ул. Кирил и Методиј бб тел. 032/ 397 170
26. АПТЕКА - РАДО - ЛЕК
ул. Сремски Фронт - бб. ШТИП
070 - 643 - 528

ОХРИД

27. Аптека ДОНЕВИ
ул. Питу Гули бр. 64 Охрид /до Болницата/ тел. 046 258 920/ 078 258 920/ Науме

28. АПТЕКА ЛИСА - ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 248 Охрид
070 362 215

КОЧАНИ

29. ПЗУ АПТЕКА - ЛЕК ФАРМ
ул. Маршал Тито бр. 15 Кочани
033-276-650
моб. 070-213-231


ТЕТОВО

30. АПТЕКА - ЕКАЛЕК
ул. Јане Сандански бр. 3 Тетово
контакт 071 - 298 - 597

ГЕВГЕЛИЈА

31. Марија Џолева ГОКИ ДООЕЛ
ул. Владо Кантарџиев бр. 2 Гевгелија
контакт тел. 075-751-662 и 034-213-443

ВАСКО - ГЕВГЕЛИЈА 070 - 218 -892

ГОСТИВАР

32. АПТЕКА КЕНАН ФАРМ
ул. Гоце Делчев бр. 29 Гостивар
контакт тел. 077-787-888

КАВАДАРЦИ

33. АПТЕКА ФАРМАКО-ЛЕК ул. Илинденска бб. Кавадарци, тел: 078 229 294

34. Swanson Продажен Центар - Кавадарци
ул. Мито Хаџи-Василев бр. 60 тел. 043/ 412 246

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK