Празна кошничка

Роза Канина

Кои заболувања може да се решаваат на овој начин?

Може да се решаваат следните заболувања: болести на црниот дроб и жолчка, Воспаленија на жолчка - седиментација , песок, песок и камен во жолчка, Болести на црниот дроб , (hepatitis) Tu-Ca do III степен, болести на панкреас (pancreas) Шеќер (Diabetes), болести на слезина -болести на органи за мокрење (бубрези (bubrezi) болести на стомачни заболувања,  болести на уринарните органи и патишта воспаленија (на бешика, уринарни патишта, бубрези), Талози, песок, камен во бубрези и бешика, Болести на простатата, Болести на женските полови органи, Тумори и Малигни заболувања до 3 степен (помагаат), воспаленија на жолчката, талози, песок и камен, болести на џигерот, ТУ-ЦА, TU - Ca до 3 степен, болести на слезина, Шеќерна болест (Дијабет 2 стекнат за време на животот), заболувања на крвните садови, прочистување од наслаги, маснотии, холесторол
хемороиди, цисти и болести на излезното црево, пост- инфарктни состојби,  белодробни болести, ноќно мокрење (eurika nokturna),  заболувања на кожата (psoriasis Vlugaris, и Vitiligo) За повеќе детали види во Упатства за одредени заболувања.

 

На линковите на оваа страница можете да најдете опис на одредени заболувања, причини поради кои се создаваат како и упатства за припрема и пиење на производите од лековити растенија и режими на првилна исхрана. Подолу се дадени упатствата за одредени групи на заболувања.

Упатство за слабеење без нарушување на имунитет

Упатство за бубрежни заболувања

Упатство за стомачни заболувања

Упатство за лекување на Дијабет 1 и Дијабет 2

Упатство за заболувања на крвните садови

- Упатство за лекување на псориазис вулгарис (psoriasis vulgaris) кожни заболувања

- Упатство за лекување на ВИТИЛИГО - кожно заболување

Болести на женските полови органи

За проверка на успехот од решавањето на вашите проблеми задолжително се прави контрола на две недели на крвна слика или дијагностицирање со што го утврдувате степенот на решавање на вашите здравствени проблеми.  Нашата цел е да им помогнеме на луѓето да си помогнат за лекување на нивните заболувања на ефикасен начин.

за производите од лековити растенија можете повеќе да видете на линкот производи.

bronhomed3dcaj slabeenje3d-2Prespanska gorcica1

Решавање на определени заболувања зависи од вашата дијагноза, дисциплинираност во примена на дадени упатства и користењето на производите од лековити растенија и временски може да трае од 7 дена до 42 дена.
Комплетното решавање на определено заболување зависи од дијагнозата и, дисциплината за придржување до пропишаните правила, и може и месец или два месеци кај посложените заболувања. За особено сложени и тешки заболување терапијата може да трае и до 120 дена. Решавањето на заболувањата се трајни и без рецидив односно неможност за нивно повторување од причини што покрај проблемот се решаваат и причините за создавање на истите и решенијата се трајни.

Употребата на лековитите растенија во исхраната и лекувањето е стара колку и самото човеково постоење. Користењето на лековитите растенија во секојдневната исхрана човекот ги уочувал нивните својства и денес користиме рецепти од лековити чаеви  кои се плод на долгогодишната традиција на лекување на заболувања по природен пат и овие решенија се трајни и претставуваат најприроден и наједноставен начин за лекување на заболувања. Треба да знаете дека Природата не признава заболувања.

Во продолжение дадено е упатство за сите заболувања кои можете да ги решавате на овој начин со комплетни детални упатства и соодветни режими на исхрана. Посебни упатства за заболувања дадени се во групата на упаства.

ПРАВИЛА НА ИСХРАНА И ОДНЕСУВАЊЕ ЗА ЧЕТИРИТЕ КРВНИ ГРУПИ

На страницата ќе најдете режими на исхрана поединечно по секое упатство за лекување на определени заболувања. За сите во важност се следните забрани и правила кои без исклучок се применуваат во сите случаеви.

ЗАБРАНЕТА ХРАНА ИЛИ БЕЛИ СМРТИ СЕ:  

ВАРЕНО МЛЕКО (замена кисело млеко, и сиратка), ВОДА ОД ЧЕШМА ( БИГОР ОД ВОДАТА) (замена купена вода под 30 ппм) , СИТНА СОЛ И ШЕЌЕР (крупна сол, и мед), БЕЛО БРАШНО (за бело брашно имате замена со интегрални брашна). Забранети се сувомеснати производи, алкохол, и конзервирана храна.

* Да не се мешаат јадењата (гарнири)
* Да се јаде повеќе пати по помалку
* Да се почитува природниот биоритам
* Да се внесуваат додатоците на исхраната по природен пат
* Да се избегнува замрзната храна, конзервирана, чадена и мрсна храна
* Да се јаде онолку колку што ќе се потроши со активност во текот на денот
* Да се готви со крупна јодирана сол, маслинови масла, лимонов сок
* Да не се спие после јадење
* Да се внесуваат повеќе течности во форма на природни неконзервирани сокови и вода
* Овоштие и зеленило да се земаат на гладно или 30 мин пред јадењето
* оваа исхрана по крвни групи е систем на одржување на здрав организам во делот на режимско однесување за одредени заболувања се оди према упатствата дадени за одредени заболувања
За сите режими на исхрана без исклучок важат следните забрани за внесување на БЕЛИ СМРТИ: Бело Брашно и производи од бело брашно, СОЛ, БЕЛ ШЕЌЕР, ВАРЕНО МЛЕКО, ОБИЧНА ВОДА ОД ЧЕШМА - СО БИГОР, како и внесување на КОНЗЕРВИРАНА ХРАНА СО КОНЗЕРВАНСИ, СУВОМЕСНАТО И ГАЗИРАНИ ПИЈАЛОЦИ, замена на рафинирано масло со нерафинирани ладно цедени маслинови масла, ленено масло и сл. но доколку може да се избегнува пржена храна.

За голем дел од овие работи има замена како на пример - за бело брашно интегрални црни лебови и сл., за Шеќер може кафеав, медови и сл. за сол нема - евентуално крупна сол - во многу мали количини, за варено млеко - Кисело млеко, за обична вода од чешма купена вода негазирана испод 30 ппм, за другите сезонски салати и овоштие.

ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ КОИ ЗАДОЛЖИТЕЛНО СЕ ЗЕМААТ СЕКОЈ ДЕН Кликни тука

Следете не на

facebook 
        FACEBOOK